Seychelles-szigetek

A Seychelles-szigetek Kelet-Afrika közelében a trópusi égövben fekszik. Egész évben hajózható, a napi napsütéses órák száma megközelítőleg hét. A Világ legtöbbet fotózott földi paradicsoma.

Áprilistól októberig a frissítő délkeleti passzátszelek miatt az időjárás hűvösebb és szárazabb, míg az enyhébb északnyugati monszun-szélrendszer Karácsony táján éri el a Seychelle-szigeteket, csapadékot hozva és felhőszakadásokat idézve elő. Záporok és zivatarok az év bármelyik napján előfordulhatnak. A trópusi esők miatt az évi csapadékmennyiség 2300 mm (Magyarországon 500-900). Annak ellenére, hogy a hatalmas Indiai- óceán kis szigeteiről van szó, mégis számos mikroklíma alakult ki, amely változatossá teszi a Seychelle-szigetek éghajlatát – előfordulhat, hogy az egyik tengerparton esik az eső, a másikon süt a nap és a hegyekben köd ereszkedett le.

HŐMÉRSÉKLET / VÍZ HŐMÉRSÉKLETE

Az Egyenlítőtől 4-11fokra délre fekszik, éghajlata trópusi, forróság van egész évben (hőmérséklet 24°C -32°C páratartalom 80%). Az óceán hőmérséklete 26-28 C°.

SZÉL

Az élénk délkeleti passzátszelek áprilistól októberig fújnak, ilyenkor az időjárás szárazabb és hűvösebb, a vitorlázóknak, szörfözőknek kedvező. Az enyhébb északnyugati monszun-szélrendszer Karácsony táján éri el a Seychelle-szigeteket, csapadékot hozva és felhőszakadásokat idézve elő.

CSAPADÉK

Rövid záporok és zivatarok az év bármelyik napján előfordulhatnak. A trópusi esők miatt az évi csapadékmennyiség 2300 mm (Magyarországon 500-900).

VITORLÁS SZEZON

A száraz évszak februártól októberig tart, ez az időszak alkalmas a vitorlázásra.

AJÁNLOTT RUHÁZAT

Ajánlott a lenge, sportos ruházat, de érdemes egy vékony kabátot a záporok miatt magunkkal vinnünk.

ONLINE AJÁNLATKÉRÉS

ONLINE AJÁNLATKÉRÉS

Online Ajánlatkérés