+36 30 931 3727
Kívánságlista

Kívánságlistám

A kívánságlista még üres.
A hajók adatlapján, a hajó neve melletti ikonra kattintva tud hozzáadni ehhez a listához.
Köszönjük ajánlatkérését, munkatársunk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot!

Hajóbérlés Adria


Hajóbérlés Adria (20 ORSZÁG 15 EZER HAJÓ) Fix-Yachting

hajóbérlés adria, vitorlásbérlés adria

Amikor valaki már megunja a zsúfolt szállodákat és az egyhangú tengerpartokat, vagy a last minute utakat, akkor általában elkezd kutatni a világhálón új nyaralási és kikapcsolódási lehetőségeket keresve. Hajót bérelni (személyre szabott módon) például egyedül vagy többen is kifejezetten jó móka – és még tengeri hajóvezetés képzés sem szükséges hozzá! Persze az adriai vitorlás bérlés (hogy a bérleti szerződés keretében ideiglenesen a nyaralóhoz kerüljön) nem feltétlenül Horvátországban kell, hogy eszébe jusson a nyaralónak, pláne nem néhány nap után, amikor már megérkezett! Ha az adriai vitorlás vagy motoros hajóbérlés ajánlatkérés után történik meg, méghozzá úgy, hogy a bérlő nincs is még az Adriai tengeren, az a lehető legkényelmesebb! A Fix Yachtinggal erre van lehetőség, így a dolog (többek között az e-mail cím megadása után) mindenképp sikerülni fog. (Az Adria-Yacht Kft esetében a bérlés sokkal bonyolultabban oldható csak meg; ajánlatkérés esetén pl. erre szolgáló online felületet sem láthatunk az oldalon.) Ha valaki a bérlést idejekorán nem teszi meg illetve vár vele, akkor a legjobb hajókról le is csúszhat!

 

A lassan irreálisan drága autópálya díjak ellenére az Adrián pihenni vágyó magyar vendégek részére az egyik legelérhetőbb úti cél. Mindössze 5-6 óra autózást követően a horvát tengerparton találjuk magunkat ahol a fejlett infrastruktúrának köszönhetően minden adott egy tökéletes nyaraláshoz – így például bérelt hajót, vitorlás yacht (pl.: Dufour 460, Lagoon 400) is, de egy vitorlázás az adrián kapitánnyal is megvalósulhat.

A Horvátok a tengerparti városok infrastruktúráját a turisták kiszolgálásához alakították, így a nyári hónapokban teljesen megtelnek az apartmanok és szállodák, a strandokon pedig szinte lehetetlen naptól védett vagy védhető helyen tábort verni. A hajóbérlés az Adrián megannyi élménnyel tudja megajándékozni az embert.

Az Adriai hajóbérlés szezonja Áprilistól Októberig tart (október végéig), Pulától Egészen Dubrovnikig több, mint 4000 bérelhető vitorlás , katamarán, motorcsónak bérlés Horvátország, motoros yacht és motoros hajó áll a vitorlás bérlés adria iránt érdeklődők rendelkezésére. Pula, Hvar, Krk, Zadar, Biograd, Pirovac, Murter, (Murter-Jezera), Sibenik, Primosten ,Rogoznica, Trogir, Split, Kastela, Slano és Dubrovnik városaiban találhatóak a legnépszerűbb indulási kikötők ahonnan nekivághatunk a meseszép adriai tengernek a felfedezésének. A fent felsoroltakon felül még Pomer, Punat, Rijeka, Rovinj, Sukosan városaiban igen népszerű kikötők. A hajóbérlési ABC szerint érdemes közelebbi kikötőt választani ahhoz a desztinációhoz, ahol az Adrián nyaralni szándékozik a bérlő. (Az ajánlott hajózási célpontok kapcsán feltétlenül megéri előzetesen informálódni! A hajózási célpontok Olaszország területén belül is lehetnek, természetesen.)

 

Az Adrián bérelhető hajók gyakorlatilag vízen úszó luxus apartmanok, amelyek között bárki megtalálhatja az igényeinek megfelelő hajótípust. Tudni kell, persze, hogy abban milyen felszerelések vannak, mit tartalmaz, mely dolgokat nem tartalmazza stb. Főszezonban, azaz a Július- Augusztusi időszakban egy régebbi ámde jól karbantartott 8-10 fős hajót akkor 1800€- 2000€ körüli árért is bérelhetünk, így a teljes nyaralás 300€ – 350/Fő összköltségből kigazdálkodható. A charter ár összehasonlítás is segít eligazodni egy egyes ajánlatok között.

Természetesen a vitorlásbérlés adria kínálatából az exkluzív vitorlások katamaránok, valamint a személyzettel rendelkező luxus yachtok sem hiányozhatnak. Egy ötcsillagos szálloda komfortját is felül tudja múlni egy 42 – 45 lábas 8 -12 fős katamarán, amely az Adrián 4000€- 7000€ között is bérelhető egy hétre a Júliusi- Augusztusi csúcsszezonban. Az előszezonban ugyanez a katamarán bérlés akár heti 1500€- 2000€ áron elérhető. Azért olcsóbb a nyárias jellegű előszezoni részben ugyanaz, mert a tenger hőmérséklete és az időjárás még nem az igazi. (Ökölszabály: ha gyanús az olcsók a hajók, akkor kérdezzünk rá arra hogy a kedvező ár minek köszönhető!) Az őszi időszak elején, szeptember-októberben az időjárás még elfogadható, így a spórolni vágyó hajós ekkor is nyugodtan nekivághat az adriai haboknak.

Hotel és apartman helyett hajóval az Adrián? Vitorlásbérlés Adria? Mindezt akár hajózási tapasztalat és hajós jogosítvány nélkül? Lehet tengeri hajóvezetői jogosítvány hiányában is hajózni?  Olvasson tovább, ha az az érdeke, hogy a tengeri hajóbérlést minél egyszerűbbé tegye!

Talán sokakban ez a két kérdés merül fel elsőként kérdés, amely azonnal felmerül, amikor egy adriai hajózással kapcsolatos cikket olvas. Szerencsére ez (ti. a hajóvezetői gyakorlat) már évek óta nem akadálya a hajós nyaralásoknak, hisz rengeteg, magyar illetve horvát ajkú kapitány „ Skipper ” áll a vendégek rendelkezésére, akik jól ismerik kikötőket, horgonyzóhelyeket, így az útvonalat teljes egészében a vendégek igényeihez tudják alakítani. A megfelelő hajót skipperrel együtt sem túl nehéz manapság megtalálni, így aztán az ember hajóvezetés képzés, tengeri hajóvezetői tanfolyam nélkül, a tengeri hajóvezetéshez szükséges tapasztalat hiányában is ki tud hajózni az Adrián.

Mindazok számára, akik már kipróbálták a hajós nyaralás valamely formáját, nem lehet ismeretlen a hajó bérlés vagy a szintén könnyedén elérhető Görögországi kikötőiből. Ezen térségek behajózásakor hamar megfertőződik az ember a hajó nyújtotta szabadság és nyugalom érzésével,ezzel évről évre nő a hajós jogosítvánnyal rendelkezők száma is. A hajóvezetői oktatás során jogosítványt szerzők száma természetesen a bérlési kedvre is igen nagy hatással van. (Ki kell  emelni, hogy az ilyenkor szükséges hajóvezetői gyakorlat gyakorlati tanfolyam révén szerezhető csak meg!)

Horvátország hajóbérlés iránt érdeklődőknek lehet, hogy részint ismeretlen lesz, hiszen a hajóvezetéshez szükséges igazolványok hiányában korábban nem került a „kezük ügyébe” vitorlás vagy másféle olcsó hajó. 

Tekintse meg a Fix Yachting oldalát kellő alapossággal (az adatvédelmi tájékoztató átfutása talán elhagyható), válasszon a számtalan hajó közül, és éljen a hajóbérlés lehetőségével, ha az Adriai tenger, ha Horvátország vitorlás (és több ezer darab másféle vízi jármű) miatt kerülne idővel felkeresésre!

Kérjen kedvezményes ajánlatot!