Görögország

A számtalan szigete 4  nagyobb területre osztható, melyek:

  • Ión-tenger (Korfu, Lefkas, Ithaka)
  • Saronic-öböl (Athén környéke)
  • Kykládok (Santorini, Mykonos…)
  • Dodekanisi-szigetek (Rodosz)

Az ország területén két fő éghajlati típus fordul elő, a magas hegyvidékek és a keleti.

CSAPADÉK

Csapadékhozam tekintetében az ország két részre bontható. Nyugati fele általában bőséges csapadékhullásban részesül, ehhez a régióhoz tartozik a “zöld mediterrán klíma” tipikus képviselője, a közkedvelt üdülőhely, Korfu szigete is. Az ország keleti vidékei jóval kevesebb csapadékot kapnak.

A zivatarok eloszlása nagyon szeszélyes:

Thesszaloniki térségében többnyire 28, Korfu szigetén általában 16, míg Spátiban 5 napon szokott előfordulni zivatar.

A forró görög nyár általában felhőtlen és csapadékmentes.

HŐMÉRSÉKLET / VÍZ HŐMÉRSÉKLETE

A fürdeni vágyók a nyugati partvidéken kissé hűvösebb tengerben mártózhatnak, júniusban és szeptemberben 21-22 °C fok, júliusban és augusztusban 24 °C körüli a görög víz hőmérséklete. A keleti partvidéken kellemesebb, melegebb a tenger vize, többnyire 22-24 °C között alakul. Augusztusban a víz hőmérséklete gyakran megközelíti a 25°C-ot.

SZÉL

Nyáron általában északról fúj a (methénia nevű) szél, amelyet gyakran kísérnek viharos széllökések. A Meltemi a sivatag felszálló levegője miatt kialakuló szél, mely a nyári időszakban nagyon erős.

VITORLÁS SZEZON

A görög klíma márciustól októberig alkalmas vitorlázásra, de természetesen érdemes a kora tavaszi és késő őszi időszakokban a déli területeket választani és fűtött hajót bérelni. Ilyenkor is nagy esélyünk van kellemes időjárásra, és nem utolsó sorban charter költségünk ebben a periódusban akár fele is lehet, mint a csúcsidőszakban. A főszezon általában július végétől augusztus 20-i hétig tart, aki ebben a szezonban szeretne hajót bérelni, mindenképpen február-március környékén foglalja le hajóját, mert a görög hajók száma töredéke a horvát kínálatnak.

AJÁNLOTT RUHÁZAT VITORLÁZÁSHOZ

Tavaszi és őszi időszakban mindenképpen ajánlott a speciális vitorlás ruházat viselése. A nyári időszakban nagy a forróság, de a tengereken általában erős szél fúj, így ajánlott minimum egy könnyebb vitorlás kabát viselése!

ONLINE AJÁNLATKÉRÉS

ONLINE AJÁNLATKÉRÉS

Online Ajánlatkérés