Görög szigetvilág 2 hét alatt


Az utazás szerelmesei már biztosan ismerik Görögország valamely gyöngyszemét, hisz szigetei messze földön híresek homokos partjaikról és a kék fehér házikókról, amelyek színessé festik a tengerparti falvacskákat.

Hajóbérlés Katamarán bérlés Görögországban az időjárásnak köszönhetően már Márciustól egészen November végéig lehetséges, azonban a turnusváltások a főszezonban Horvátországhoz hasonlóan a szombati napokon történnek.

A Budapestről Májustól – Szeptember végéig az Aegean légitársaság biztosít a görög fővárosba közvetlen járatot így a hajóbérlés katamarán bérlés Athen illetve Lavrion kikötőiből az egész szezonban opció lehet a magyar hajósok számára. Egy 2 hetes Görög sziget túrához Athenból vagy Lavrionból érdemes hajót bérelni. Első megállóként kihajózhatunk z Attikai félsziget csücskére a Sounion öbölbe, ahol horgonyon tölthetjük el az első éjszakát.

Második nap úticélja a kirándulók paradicsomába Kea ( Kéosz) szigete, ahol a számos helyi látnivaló és nevezetesség mellett remek éttermeket és gyönyörű élővilággal rendelkező öblöket találunk. A harmadik nap 40 mérföldet érdemes hajózni a következő állomáshoz Syros szigetézez, ahol a St George katedrális stukkóiban gyönyörködhetnek a művészet és az építészet iránt érdeklődők. Kikötési lehetőség a Finikas Marinában lehetséges.

Syrostól 25 mérföldre található Mykonos szigete, ahol több marina közül is válogathatunk. Amennyiben rövidebb túrát tervezünk és nem szeretnénk 2 hetet a vízen tölteni, a Hajóbérlés katamarán bérlés Mykonos szigetéről is lehetséges, de szombatonként sajnos nincs közvetlen járat sem Magyarországról sem pedig a környező országokból, csak Atheni átszállással lehet oda jutni. Mykonosról elhajózván egy közel 50 mérföldes túrát kell megtennünk Amorgos szigetéig, ahol megcsodálhatjuk a sziklafalon épült kolostort. Kikötési lehetőség az Ayios Annas Marinában van Potamos városában.

Amorgostól már csak 40 mérföld Európa egyik legnépszerűbb és egyben legcsodálatosabb szigete Santorini. Hajóbérlés katamarán bérlés sajnos Santorinin szigetérő közvetlenül nem lehetséges, jelenleg még nincsen egyetlen charter bázis sem, így csak a környező Görög szigetekről vagy Törökországból bérelt hajóval lehet idejutni. Ios szigete lehet a 7. állomása a Görög hajótúrának, amely Santorinitől, mintegy 25 mérföldre fekszik. A szigeten rengeteg homokos strandot találni, ahol kipihenhetjük az út fáradalmait, a kirándulni vágyók meglátogathatják Homérosz sírját. Felszerelt kikötője a Port IOS a fővárosban található.

A 8. napon kevesebb, mint 20 mérföldet kell vitorláznunk Folegandros szigetéig. A kis városi kikötőben a víz és áramutánpótlás nehézségekbe ütközhet, ezért érdemes IOS szigetén feltölteni a készleteket. Milos (Mílosz) szigete 40 mérföld körüli távolságra van Folegandros szigetétől. Marinája a Port Adamas biztosítja a nyugodt éjszakázást a hajósok számára.
Sifinos és Serfinos 70 négyzetkilóméter körüli szigetek, még repülőterük sincsen. Nincsenek normálisan kiépített marinák sem, de a városfalakon víz utánpótlása megoldható.

Kythnos szigetén az utolsó előtti napon újra normálisan felszerelt kis kikötőben tölthetjük az éjszakát és a parti úton sétálva kiváló éttermekben kóstolhatjuk meg a legfinomabb tengeri ételeket és helyi italokat. Az Atheni visszaérkezés előtti utolsó állomás Poros szigete. Poros az egyik legkisebb sziget, mindössze 50 négyzetkilóméter, de Athen és Lavrion közelsége miatt rengeteg hajós megálló helye, leghíresebb nevezetessége a Posseidon templom romja. Parkolni a városfalon lehet, ahol az éttermek mellett hajósbolt és hajószervíz szolgáltatásait is igénybe vehetjük.  Dima

Személyre szabott árajánlat 24 órán belül!
Az oldal használatával elfogadom az adatvételmi irányelveket!
Rendben