Hajóbérlés kapitánnyal


Képzeld el, hogy egy hétig csak egy karnyújtás a tenger. Mindez távol a hotelek zajától és a strandok nyüzsgésétől, egy hajón a családoddal vagy barátaiddal.

A Yachtokról mindenkinek többnyire a „luxus” és a „megfizethetetlen” jelzők jutnak elsőre eszébe, amelyből az utóbbi mára már a múlté… Főszezonban az egyhetes adriai hajózás költsége már egy átlag horvátországi apartman árával is fel tudja venni a versenyt még akkor is, ha a hajó mellé a hajóvezetői jogosítvány hiánya, vagy pusztán a kényelem és gondtalan kikapcsolódás végett hajóvezető „ Skipper ” szolgáltatásait veszik igénybe.

Kik azok a Skipperek és hogyan telik egy hét hajózás kapitánnyal:
A Skipper szó hétköznapi értelemben bérkapitányt jelent akik a bérelt hajókon nyújtanak kapitányi szolgáltatást. A kapitányi szolgáltatás lényege, hogy a Skipper az ügyféllel egyeztetett útvonalon, a legénység szórakoztatását kiszolgálva hajózik a biztonsági előírások figyelembevételével.

Milyen költséggel jár egy hajóbérlés kapitánnyal?

A hajóbérleti díjon felül kell kalkulálni a Skipperek munkadíjával, amely Európában átlagosan 90€- 150€ közötti összeg naponta, de ugyanez a szolgáltatás a Karib térségben elérheti a 240€-s napidíjat is.
Horvátországban egy horvát hajóvezető már standardnak mondható heti skipper díja 1050€ + élelmiszer ellátás, de a magyar Skipperek valamivel olcsóbban akár már 600€- 700€ körüli összegért is megbízhatók.

Skipper bérlés esetén van-e kauciófizetési kötelezettség

Hajóbérlés esetén minden esetben letétbe kell helyezni a kauciót, vagy a helyszínen meg kell kötni az ezt helyettesítő biztosítást a skipper igénylésétől függetlenül, még akkor is, ha az adott hajót üzemeltető cég saját alkalmazottja nyújtja a szolgáltatást. Ennek oka, hogy a hajóban, nem csak a kapitány hibája esetén keletkezhet kár, hisz egy toalett papír által eldugított wc, vagy egy kiszakított speciális vízhatlan párnahuzat is több száz eurós veszteséget tud okozni a hajó tulajdonosának.

Személyre szabott árajánlat 24 órán belül!
Az oldal használatával elfogadom az adatvételmi irányelveket!
Rendben