Manőver Tréning


Az adriai vitorlás manőver tréning célja a legfontosabb manőverezési gyakorlatok elsajátítása és begyakorlása. Horvátországban a vizsgarendszernek nem része a gyakorlati számonkérés, így egy közel 60 lábas hajó is már vezethető és bérelhető az alap „B” kategóriás hajóvezetői jogosítvánnyal. 

Ezzel a rendkívül hanyagnak tűnő szabályozással biztosította a horvát jogalkotó jogosítványainak népszerűségét valamint az adriai hajózás és az adriai hajóbérlési iparág kivirágzását a háború után. 

Mindezen stratégiai lépések ellenére az gyakorlati ismeretek nélküli hajózás nem lett kevésbé veszélyes, ezért a gyakorlati tanfolyam nélkül vizsgát szerezett kapitányok, valamint a gyakorlattal rendelkező, ámde tanulni, fejlődni vágyó hajósok részére is elérhetőek professzionális képzések, amelyek biztosítják a szükséges tapasztalat megszerzésének lehetőségét. 

Az 1 hetes elmélet + gyakorlat tanfolyamhoz hasonlóan a Manőver tréningek is szigorú struktúrát követnek, kis létszámú csoportokban kerülnek megtartása minimum 44-45lábas hajókon.

Jelentkezésnek előkövetelménye nincs, azonban javaslott a hajóvezetői vizsga megléte.

MANŐVER TRÉNING IDŐPONTOK: 2020 ÁPRILIS – MÁJUS


Időtartma: 3 – 4 nap (Csoporttól függően) 

Csoport létszáma: Max 6Fő 

Hajó: 44 – 50 lábas egytestű vitorlás 

Manőver tréning díja: 250€ – 400€
(Létszámtól és hajótípustól függően)

Kérlek jelezd érdeklődésedet!
Az oldal használatával elfogadom az adatvételmi irányelveket!
Rendben