Tahiti

Tahiti és Francia Polinézia területén a klíma trópusi, két évszak van, a csapadékos és a száraz szezon. A térségben általában erős szél fúj, az időjárás egész évben kellemes, és alkalmas a vitorlázásra.

Tahiti szigete a hírét a világban csodás természeti szépségeinek, barátságos népének köszönheti. A szigeten található Francia Polinézia fővárosa, Papeete is.

Tahiti nagyjából nyolcszög alakú, két kör alakú szigetrészből áll:

Tahiti Nuiból (Nagy Tahitiből) és a Tahiti Itiből (Kis Tahitiből). A két részt a Taravao-fennsík földnyelve köti össze. Francia Polinézia a Csendes-óceán délkeleti részén található szigetvilág öt jól elkülöníthető szigetcsoportból áll. Legmagasabb pontja: Mont Orohena, 2241 méter.

HŐMÉRSÉKLET / VÍZ HŐMÉRSÉKLETE

A november és április közötti csapadékos szezonban az átlaghőmérséklet 27-3O °C.A májustól októberig tartó száraz szezont viszont a szárazabb levegő és valamivel alacsonyabb hőmérséklet jellemzi.

SZÉL

A csapadékos szezonba a heves viharok a jellemzők. A csapadékos szezon szele az észak-északkeleti toerau. A száraz évszakban az uralkodó szelek óránként akár 4O-6O km-es sebességgel is fújhatnak: a száraz szezon tipikus délkeleti szele a maraamu.

CSAPADÉK

November és április között hullik az évi csapadékmennyiség 75 %-a. A térségre a rövid, de heves viharok jellemzők ebben az időszakban.

A májustól októberig tartó száraz szezont viszont kevés csapadék és szárazabb levegő jellemzi.

VITORLÁS SZEZON

A vitorlás szezon legkedveltebb időszaka májustól októberig tart, de érdemes a márciustól májusig tartó időszakban is hajót bérelni.

AJÁNLOTT VITORLÁS RUHÁZAT

Ajánlott a sportos ruházat, és mindenképpen vigyünk magunkkal vitorlás kabátot.

ONLINE AJÁNLATKÉRÉS

ONLINE AJÁNLATKÉRÉS

Online Ajánlatkérés