Spanyolország

Mallorca nem csak a nyaralók kedvelt üdülőhelye, de a hajózók, vitorlázók is kezdik felfedezni. A karnyújtásnyira lévő Ibiza pedig a buli szinonímája.

A Kanári-szigetek  látnivalói lenyűgözőek.

A tengeri fuvallatnak köszönhetően a nagy melegek is könnyen elviselhetőek.

Ami a spanyol szigetek időjárását illeti, egészen más jellemzőkkel rendelkezik, a Kanári-szigeteken szubtrópusi éghajlat uralkodik.

HŐMÉRSÉKLET / VÍZ HŐMÉRSÉKLETE

A téli átlaghőmérséklet 15 °C, az utóbbi években a minimumok akár 5°C alá is süllyednek. Nyáron az átlaghőmérséklet 25°C, a maximumok egészen 35°C-ig emelkednek. Spanyolország partjait három tenger határolja. Északon a Vizcayai-öböl, délen a Földközi-tenger, nyugaton az Atlanti-óceán. Az Atlanti-óceán vize a leghidegebb, átlaghőmérséklete mintegy 20°C.

A Kanári-szigeteken nagyon nagy a meleg.

SZÉL

A kora tavaszi és az őszi időszak a szelesebb, a nyáron gyenge szélre, és nagy melegre kell számítanunk. A Baleár-szigeteken a tenger felől általában hűvös szél fúj.

CSAPADÉK

Az északi partszakaszon sok az esős nap. A hó azonban egyedülálló jelenségnek számít. A Baleár-szigeteken már nagyobbak az eltérések. Nyáron elered az eső, de itt is többségben vannak a napos órák. Télen nő a csapadékmennyisége.

A Kanári-szigeteken minimális a csapadékmennyiség.

VITORLÁS SZEZON

A vitorlás szezon egész évben tart, de a téli időszakban érdemes a Kanári-szigeteket választanunk, ahol csodálatosan kikapcsolódhatunk.

AJÁNLOTT RUHÁZAT VITORLÁZÁSHOZ

Ajánlott a sportos ruházat, világos talpú cipő, és az ősztől tavaszig terjedő időszakban a vitorlás kabát.

ONLINE AJÁNLATKÉRÉS

ONLINE AJÁNLATKÉRÉS

Online Ajánlatkérés