Olaszország

Olaszország egyre népszerűbb a vitorlázók körében. Toszkána, Nápolyi-öböl, Szardínia, Szicília, (Eoli) Lipari-szigetek, rengeteg felejthetetlen látnivalót és élményt nyújt a hajózást kedvelőknek.

Az olasz nyár forró, a tél enyhe. Olaszországra jellemző a napsütés. Olaszország csodálatos tájai különleges élményt nyújtanak a charterezők számára, Szardínián és Szicíliában egész évben kellemes az idő.

HŐMÉRSÉKLET / VÍZ HŐMÉRSÉKLETE

Áprilisban a hőmérséklet 18°C körül mozog, júliusban 30°C-ot is mérhetünk. Nyáron a tenger átlaghőmérséklete 25 °C fok körül mozog.

SZÉL

Szelesebb a tavaszi és az őszi időszak, akik sportos vitorlázásra vágynak ezekre az időpontokra érdemes hajózásukat időzíteni. A nyári időszakban is vannak szélbiztos területek, de általánosságban csendes szélre, és szép időre számíthatunk.

CSAPADÉK

Az ország északi területei csapadékban gazdagok, de Szardínia, Szicília és az ország déli területei főként a nyári időszakban igen szárazak. Az esőzések itt ősszel kezdődnek el.

VITORLÁS SZEZON

A klíma márciustól októberig a legalkalmasabb a vitorlázásra, de Szicília és Szardínia partjai mellett egész évben lehet charterezni.

A főszezon általában július közepétől az augusztus 20-i hétig tart.

AJÁNLOTT RUHÁZAT VITORLÁZÁSHOZ

Júliusban és augusztusban főleg a déli vidékeket látogatók fülledt időre számíthatnak, így nagyon könnyű, nedvszívó anyagból készült öltözékeket érdemes viselni. A városnézést lehetőleg az esti órákra tervezzék!

Tavaszi és őszi időszakban mindenképpen ajánlott a speciális vitorlás ruházat viselése.

ONLINE AJÁNLATKÉRÉS

ONLINE AJÁNLATKÉRÉS

Online Ajánlatkérés