Horvátország

Az ország adottságai lévén a legkedveltebb európai hajózási terület. Isztriától Dubrovnikig számtalan sziget, jól felszerelt kikötő, hangulatos dalmát város és halászfalu várja a vitorlázni, nyaralni vágyókat.

Az átlaghőmérséklet Horvátországban januárban -5–10 °C, augusztusban 13–26 °C körül alakul. Horvátország éghajlata a tavasztól őszig tartó teljes időszakban alkalmas a vitorlázásra, a táj magával ragadó!

HŐMÉRSÉKLET / VÍZ HŐMÉRSÉKLETE

A mediterrán régióban a nyár igen forró (átlagérték 27 °C). A tengerparton télen sem csökken a hőmérséklet fagypont alá (többnyire 6-11°C mérhető). A nyár közepén sok napsütésre lehet számítani.

Az Adriai-tenger vizének hőmérséklete augusztusban a legmagasabb (24 °C körüli), de Dubrovnik környékén még októberben is többnyire 20°C-os.

SZÉL

A meredek hegyvonulatoktól határolt adriai partok jellegzetes szele a bóra, a hegyvonulatokon átbukó hideg, száraz, viharos szél. Jellemzően októbertől márciusig fordul elő, a meleg évszakban szelídebb formában jelentkezhet.

CSAPADÉK

A Dalmát-partokon főként a nyár száraz, az Adriai parttól távolabbi szigeteken különösen jellemző a szárazság. A nyári hónapokban csak időnként okozhat felüdülést egy-egy zápor vagy eső előfordulása, a csapadék zöme ugyanis télen hullik. Az időjárás változásával azonban előfordulhatnak csapadékos időszakok, az itt hajózóknak számítaniuk kell erre.

VITORLÁS SZEZON

A horvát klíma márciustól októberig alkalmas vitorlázásra. A kora tavaszi és késő őszi időszakokban érdemes fűtött hajót bérelni, de ilyenkor is nagy esélyünk van kellemes időjárásra, és nem utolsó sorban charter költségünk ebben a periódusban akár fele is lehet, mint a csúcsidőszakban.

A főszezon általában július végétől augusztus 20-i hétig tart, aki ebben a szezonban szeretne hajót bérelni, mindenképpen március-április környékén foglalja le hajóját, hogy igényeinek teljes mértékben megfelelő vitorlás hajót tudjunk neki ajánlani.

AJÁNLOTT RUHÁZAT VITORLÁZÁSHOZ

Júliusban és augusztusban Horvátország déli vidékeit látogatók fülledt időre számíthatnak, így nagyon könnyű, nedvszívó anyagból készült öltözékeket érdemes viselni. A városnézést lehetőleg az esti órákra tervezzék! Tavaszi és őszi időszakban mindenképpen ajánlott a speciális vitorlás ruházat

ONLINE AJÁNLATKÉRÉS

ONLINE AJÁNLATKÉRÉS

Online Ajánlatkérés