Franciaország

A francia riviéra gyönyörű tájai mindenkit elvarázsolnak, akik a vitorlázás mellett a kultúrális célpontokat is szem előtt tartják. Nyüzsgő élet, luxus, kellemes hangulat, ami várja az ide látogatókat.

Franciaország éghajlatát az óceáni és mediterrán hatások befolyásolják legerősebben. Az ország túlnyomó részének éghajlata enyhe telű óceáni, a tengerpartoktól távolabbi területeken azonban a kontinentális éghajlat sajátosságai is megjelennek. A földközi-tengeri partvidék éghajlata jellemzően mediterrán, ugyanakkor a magasabb hegyvidékeken, így elsősorban az alpi területeken változatos magashegységi éghajlat alakul ki.

A Franciaországba látogatók tehát egész évben igen eltérő időjárással találkozhatnak az ország különböző részein.

HŐMÉRSÉKLET / VÍZ HŐMÉRSÉKLETE

A mediterrán térség éghajlata jelentősen különbözik a többi régióétól. Itt a legenyhébb a tél (a leghidegebb hónap középhőmérséklete 6-8°C), míg a mérsékleten meleg nyári hónapokra 22-24°C-os középhőmérsékletek jellemzők. Júliusban és augusztusban gyakori itt a nyári szárazság, amikor egy-egy hónap során csupán 10-30 mm csapadék hullik. Franciaország déli vidékein a nyári hónapokban jóval többet süt a nap, általában 11-12 órát – míg északon egy nyári napon 7-9 órás napsütésre lehet számítani.

A tenger vize a földközi tengeri partokon augusztusban a legmelegebb, 23-25 fokos, de júniusban és júliusban is felmelegedhet 21-23 fokig.

SZÉL

A Franciaország déli részén található Provence tartomány egyik jellegzetes időjárási sajátossága a sokszor napokon át fújó kellemetlenül erős északi szél, a misztrál, amely elsősorban télen, de az év más szakában is gyakori.

Csapadék

A mediterrán térség éghajlata jelentősen különbözik a többi régióétól. Itt a legenyhébb a tél (a leghidegebb hónap középhőmérséklete 6-8 °C), míg a mérsékleten meleg nyári hónapokra 22-24 °C-os középhőmérsékletek jellemzők. Júliusban és augusztusban gyakori itt a nyári szárazság, amikor egy-egy hónap során csupán 10–30 mm csapadék hullik. Franciaország déli vidékein a nyári hónapokban jóval többet süt a nap, általában 11-12 órát – míg északon egy nyári napon 7-9 órás napsütésre lehet számítani.

A mediterrán térségben júliusban és augusztusban gyakori a nyári szárazság, amikor egy-egy hónap során csupán 10–30 mm csapadék hullik.

VITORLÁS SZEZON

A Francia Riviéra csodáltos célpont a vitorlázásra, a szezon áprilistól októberig tartart.

AJÁNLOTT RUHÁZAT VITORLÁZÁSHOZ

Ajánlott a tavaszi és az őszi szezonban a meleg vitorlázó kabát, mert miután lemegy a nap gyorsan lehül az idő, és napközben is az erősebben szeles napokon így biztosítható a megfelelő komfort érzet. A nyári időszakban elegendő a sportos ruházat, és a világos talpú cipő viselése.

ONLINE AJÁNLATKÉRÉS

ONLINE AJÁNLATKÉRÉS

Online Ajánlatkérés